BBPnin kamuoyu yoklaması

BBPnin kamuoyu yoklaması -Partinin 29 ilde yaptığı kamuoyu yoklaması kapsamında Elazığda da sandık kuruldu


ELAZIĞ (A.A) - Büyük Birlik Partisinin (BBP) Söz milletindir sloganıyla 29 ilde yaptığı kamuoyu yoklaması kapsamında Elazığda da sandık kuruldu.
     Ankara ve diğer illerde olduğu gibi Elazığda da kurulan sandıkta vatandaşlara, PKKlı teröristlerin idam edilmesini ve Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyip istemedikleri soruldu.
     Partililer ve vatandaşlar, Elazığ Öğretmenevi önünde kurulan standa gelerek bu iki konudaki görüşlerine ilişkin pusulaları sandıklara bıraktı. Elazığ Alperen Ocakları Başkanı İlhan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKKnın meclisteki sözcülerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp bir an önce yargı önüne çıkması için bu sivil referandumu yaptıklarını söyledi.
     İdam cezasının tekrar getirilmesi yolunda vatandaşın görüşünü ve desteğini almak istediklerini belirten Dinç, Halkın sesine kulak verdik. Bu açıdan referandum yapıyoruz, sandık kurduk. Vatandaşın desteğini bekliyoruz ki zaten görüyorsunuz çok şükür ilgi yoğun. Bu kampanyamız bugün sabah 09.00da başladı ve saat 18.00e kadar devam edecek. Saat 18.00de sandıkları açacağız, yine basın huzurunda sayıyı belirleyeceğiz diye konuştu.
     Dinç, anket sonuçlarını genel merkez aracılığıyla TBMMye ve yetkililere elden ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.
     Kamuoyu yoklamasına katılan Nadire Ünlü ise bunun demokratik bir davranış olduğunu belirterek, bu ülke benim diyen herkesin teröre karşı bir tepkisi olmasını gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber BBPnin kamuoyu yoklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER