BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler: -Biz parti olarak bu coğrafyada hangi inançtan, hangi etnik unsurdan olursa olsun, hiç kimsenin değil ölmesine, burnunun kanamasına bile razı değiliz


YOZGAT (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Biz parti olarak bu coğrafyada hangi inançtan, hangi etnik unsurdan olursa olsun, hiç kimsenin değil ölmesine, burnunun kanamasına bile razı değiliz dedi.
     Şenliler, BBP Yozgat İl Teşkilatının bir restoranda düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 30 yılda binlerce insanı şehit, milyarca lirayı heba eden ve hepsinden önemlisi asırlara dayalı kardeşliği baltalamak isteyen çözüm sürecinin doğru okunması gerektiğini söyledi.
     Şenliler, Sözün başında şunu açıkça ifade ediyoruz, Biz Büyük Birlik Partisi olarak bu coğrafyada hangi inançtan, hangi etnik unsurdan olursa olsun, hiç kimsenin değil ölmesine, burnunun kanamasına bile razı değiliz. Lakin sözde haklı gerekçelerle milletin birliğini tehlikeye düşürecek süreçlere de göz yummamızı kimse bizden beklememelidir. Hiç kimse bizi, eli kanlı terör örgütünün ve eşkıya başının, Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduğuna inandıramaz diye konuştu
     Türk olmaktan şeref, onur ve gurur duyduğunu ifade eden Şenliler, şunları kaydetti:
     Biz bu ülkenin milli birlik ve beraberliğini, istiklalini, bu milletin hürriyetini, bu ülkenin topaklarını emlakçı dükkanından satın almadık. Biz kan vererek, can vererek, hür ve müstakil yaşayan Müslüman Türk milletiyiz. Türk olmaktan gurur duyarken de bu ülkede yaşayan diğer insanları da herhangi bir şekilde ayırmayız. Onları ötekileştirmeyiz. Bizim onları kaynaştıran, kucaklayan birleştiren bir milliyetçilik anlayışımız vardır. Bizim milletçilik anlayışımız Türkün de milliyetçisidir, Kürtün de milliyetçisidir. Bu ülkede yaşayan Türkmenin, Alevinin, Sünninin de milliyetçisidir. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur.
    
     Muhabir: Özcan Güney / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER