BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -PKK, bizim o bölgedeki kardeşlerimizin temsilcisi değil


OSMANİYE (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK, bizim o bölgedeki kardeşlerimizin temsilcisi değil dedi.
     Destici, partisinin Osmaniye il teşkilatını ziyaret ederek, daha sonra Polis Evinde partililerle bir araya geldi.
     Terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Destici, şöyle konuştu:
     Ne zaman PKKya ağır darbeler vurulmaya başlansa, bu süreçlere girilse, birileri çıkıyor, masadan ve görüşmeden bahsediyor. Bu söylemler PKKya can simidi gibi, can suyu gibi yetişiyor. Belli bir dönem nefes aldıktan sonra yine aynı eylemlere devam ediliyor. PKK, bizim o bölgedeki kardeşlerimizin temsilcisi değil. Onlara normal olarak vermeniz gereken insani ve ahlaki hakları verdiğiniz zaman, bireysel hak ve özgürlüklerinin önünü açtığınız zaman, toplumsal hak ve özgürlükleri genişlettiğiniz zaman, PKKnın eylemlerinin sona ereceğini, silah bırakacağını düşünenler, büyük bir yanılgı ve gaflet içerisindeler.
     Bölgeye sıkça gidip gelen bir siyasi parti genel başkanı olduğunu belirten Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bölge halkı da aslında bizim gibi düşünüyor. Biz hangi tespitleri yapıyorsak, onlar da aynı tespitleri yapıyorlar. Sorun neden bitmiyor- diye sorduğumuzda da Birileri bu işin devam etmesini istiyor diye de açık ve net bir ifade kullanıyorlar. İşte bu birileri, buradan beslenenler. Hala tüm hızıyla kaçakçılık devam ediyor. Mazot, sigara, uyuşturucu kaçakçılığı sürüyor. Kamu ihalelerinde, nasıl oluyor da siz PKK ile mücadele ederken PKKnın, BDPnin, DTKnın üst düzey yöneticileri bunlardan faydalanabiliyor. Bunları anlamaktan artık güçlük çekmiyoruz. Anlıyoruz, çünkü burada bir danışıklı dövüş olduğu gibi inancımız var. Bu devlet istesin, siyasi iktidar, sivil, askeri bürokrasi istesin terör en geç bir yıl içerisinde biter.
     Bölge halkının, devletini yanında görmek istediğini ifade eden Destici, masa başında PKK ile mücadele edilemeyeceğini, Büyük Birlik Partisi iktidara gelmeden, milletin PKK ile yaşamaya devam edeceğini savundu.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER