BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel:

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: -Öğretmenlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslek gruplarının değeri, milletimize ve devletimize olan katkıları, asla mesaileri ile ölçülüp değerlendirilemez


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Öğretmenlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslek gruplarının değeri, milletimize ve devletimize olan katkıları asla mesaileri ile ölçülüp değerlendirilemez dedi.
     Döngel, yaptığı açıklamada, memur, öğretmen ve doktorların çalışma ücretlerinin dünya standartlarına getirilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde mesleki gelişimin sağlanamayacağını ve bunun da vatandaşa olumsuz yansıyacağını kaydetti.
     Milletin geleceği ve devamlılığının öğretmenlere bağlı olduğunu vurgulayan Döngel, şunları belirtti:
     Birer gönül eri ve gençlik bahçıvanı olan öğretmenlerimizi motive etmek, onların çağdaş dünya normlarına göre gelişimlerinin sürekliliğini sağlamak, çocuklarımızı ve gençlerimizi ülke enerjisine katmalarına destek olmak, devletin ve devleti yönetenlerin baş vazifelerindendir. Öğretmenlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslek gruplarının değeri, milletimize ve devletimize olan katkıları asla mesaileri ile ölçülüp değerlendirilemez. Bu tip meslek grupları illa bir değerlendirmeye tabi tutulacaksa yaptıkları işin niteliği, önemi ve ülkenin geleceğine yaptıkları katkılarla değerlendirilmelidir. Öğretmenlik mesleğini ve diğer meslek gruplarını kapitalist bir anlayışla ele almak, 08.00-17.00 mesai saatleri kıskacına alarak onları demoralize etmek, ne gençliğimizin, ne ülkemizin ne de milletimizin hayrınadır.
     Şunu herkes iyi bilmelidir ki öğretmenlerin ve diğer hizmet gruplarının verim düşüklüğü az mesaiden değil, hedefsizlikten, niteliksizlikten ve maddi manevi çaresizliklerden kaynaklanmaktadır. Bu durumda hükümetin vazifesi, öğretmenlerin, doktorların cepleriyle uğraşmak yerine mesleklerini en iyi şekilde icra edebilecekleri maddi, pedagojik, sosyo-kültürel bakımdan kendilerini sürekli yenileyip geliştirebilecekleri pozisyonlar oluşturmaktır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER