BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel:

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: -Üniversite olaylarının arkasında çok ciddi tezgahlar var


KAYSERİ (A.A) - BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Üniversite olaylarının arkasında çok ciddi bir tezgah var dedi.
     Döngel, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerin kirli bir oyunun içine çekilmeye çalışıldığını savundu.
     Üniversitelerde meydana gelen olayların masum öğrenci hareketleri olmadığını öne süren Döngel, şunları kaydetti:
     Bu olayların adı doğru konmalı, teşhis ve tahlilleri doğru yapılmalıdır. Birtakım ağızların ve medyanın bu olayları sıradan sağcı solcu çatışması gibi lanse edip geçiştirmesi ve milleti yanıltması asla doğru değildir. Üniversite olaylarını arkasında çok ciddi tezgahlar var. Bunlar üniversitelerde oluşturulmak istenen işgal lobilerinin faaliyetleridir. Bu olaylar dün olduğu gibi bugün de farklı çevrelerden destek görmekte, korunmakta, masumane ve haklı eylemlermiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.
     Bu tür olayları gerçekleştirenlerin yapılanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Döngel, şunları anlattı:
     Bunların üniversitelerde tutunmaları ve yapılanmaları neden zamanında engellenmemiştir, bu sızmalar esnasında ilgili kurumlar ne yapmıştır- Bu durum oldukça düşündürücüdür ve üniversiteler PKK/KCKlılara ve Marksist sol örgütlere teslim mi ediliyor sorusunu akla getirmektedir. Bu hainler hem üniversiteleri örgütlenip ele geçiriyorlar hem de diğer öğrencilere baskı yapıyorlar. Diğer yandan da üniversiteleri yaşanmaz hale getiriyorlar. Peki bu durumda amaçları sadece üniversitelerini bitirip güzel bir gelecek kurmak isteyen binlerce gencin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri riskinin sorumluları kimlerdir- Bunlar da araştırılıp incelenmelidir. Buralarda bir zafiyetin işaretlerinin olduğu da bir gerçektir.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER