BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur: -Suriye hava sistemini Ruslar kurdu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya karşılamakta. Rusyanın Akdenize inmesi için Suriyeye ihtiyacı var


KAYSERİ (A.A) - BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, Suriye hava sistemini Ruslar kurdu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya karşılamakta. Rusyanın Akdenize inmesi için Suriyeye ihtiyacı var dedi.
     Öznur, Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Suriyenin Türk jetine saldırısından Rusyanın kesinlikle haberdar olduğunu iddia etti.
     Öznur, şunları söyledi:
     Suriyenin saldırısından Rusyanın kesinlikle bilgisi vardır. Suriye hava sistemini Ruslar kurdu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya karşılamakta. Rusyanın Akdenize inmesi için Suriyeye ihtiyacı var. Askeri bakımdan Rusyanın Akdenize inmesine imkan veren Tartus limanı bu manada önemlidir. Rusya ile Suriye arasında 1971 yılında imzalanan antlaşma ile Tartus limanı Rusyaya tahsis edildi. Rusyanın Ukraynadaki Kırım deniz üssünün Karadenizdeki anlamı ne ise Tartusun Akdenizdeki anlamı da odur. Bu proje Büyük Rusya projesidir. Rus yönetimi Mısırda İhvan-ı Müsliminin iktidara gelmesinden rahatsız olmuştur. Suriyede de ihvan çizgisinde bir hareketin iktidar olmasını istemiyor.
     Putin-Netenyahu ortaklığına da değinen Öznur, Mısırda, Muhammed Mursinin cumhurbaşkanlığını kazanmasının akabinde Putin, İsraili ziyaret etti. Putin Arap Baharından İsrail ve ABD gibi rahatsız. İsrail ve Rusya çıkarları gereği Esed rejiminin devamından yanalar şeklinde konuştu.
     Terör olaylarınada değinen Öznur, Bölücü terör örgütünün arkasında Amerika, Avrupa Birliği (AB) ve İsrail var. Nasıl ki, İsrail bir terör devleti ise, Suriyede bir terör devletidir. Türkiye Amerika ve NATOya güvenmemeli. Leyla Zana ile Selahattin Demirtaş arasında fark yok. Bunlar tamamen şov yapıyorlar ifadelerinde bulundu.
    
     Muhabir: Hamza Özdemir
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER