BDPliler hakkında hazırlanan fezleke

BDPliler hakkında hazırlanan fezleke -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: -Şu ana kadar yapılanlar rutin işlemlerdi


HATAY (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, biri bağımsız 9u BDPli 10 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, Şu ana kadar yapılanlar rutin işlemlerdi dedi.
     Kışanak, Hataydaki bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Fezlekeyle ilgili soru üzerine Kışanak, Bu dokunulmazlıklıklarla ilgili tartışma başladığında grup toplantımızda ben izah ettim, Türkiye kamuoyuna anlattım. Bu konuda biz bir polemik yaratan, bunu konuşan, tartışan taraf olmayacağız. Kim bu konuyu gündeme attıysa, ne yapmak istediğini hangi yol izleyeceğini, ne gibi sonuçlar almak istediğini onlar konuşsun dedi.
     Gülten Kışanak, şunları kaydetti:
     Biz en başından bu konuda tartışmalar ortaya atıldığında açıkça şunu söyledik ki; bu, bir siyasi operasyondur. BDPnin siyaset yapmasını engellemeye yönelik siyasi bir tutum olur böyle bir yol izlenirse. Biz de buna karşı siyasi bir duruş gösteririz. Hepsi bu kadar, fazla söylenecek bir şey yok. Şu ana kadar yapılanlar rutin işlemlerdi. Fezlekeler gelir Adalet Bakanlığına oradan Başbakanlığa oradan Meclis Başkanlığına, oradan karma komisyona gider. Bunun dışında eğer bize yönelik özel bir muamele, özel bir tutum gelişirse biz ona göre gereken cevabı veririz ama şu an bunu değerlendirmeyi gerektirecek bir durum yok ortada.
     Kışanak, daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BDPliler hakkında hazırlanan fezleke Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER