BDPnin Halfeti buluşması

BDPnin Halfeti buluşması -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: -Biz halkımızı, Türkiye halklarını özgür, eşit bir geleceğe taşımak istiyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız, daha çok örgütleneceğiz, daha çok mücadele edeceğiz ve


ŞANLIURFA (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Biz halkımızı, Türkiye halklarını özgür, eşit bir geleceğe taşımak istiyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız, daha çok örgütleneceğiz, daha çok mücadele edeceğiz ve hep beraber kazanacağız. Herkes kazanacak, tüm Türkiye kazanacak dedi.
     Kışanak, beraberinde Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile Mustafa Dağ ve Mahsun Karaoğlanın 2009da, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın doğum günü kutlamalarında çıkan olaylarda hayatını kaybettiği bölgede vatandaşlarla biraraya geldi.
     Dağ ve Karaoğlanı andığını belirten Kışanak, Türkiyede özgürlükleri kullanmanın ve önünü açmanın bedelinin çok ağır olduğunu öne sürdü.
     Kürt halkının barışa ve çözüme hazır olduğunu vurgulayan Kışanak, Kürt halkı sadece bir şey istiyor; diliyle, kimliğiyle, bu topraklarda, ana vatanında, özgürce yaşamak istiyor. Birlikte özgür, eşit bir gelecek kurmaya hazırız dedik. Bunu biraz geç anladılar. Umarım bu kez de eksik anlamazlar. Tamam anlarlar. Tamamını anlarlarsa, birlikte özgür, eşit bir gelecek yaratabiliriz. Tüm gençlerimizi, tüm insanlarımızı yaşatabiliriz. Bir tek kişinin dahi burnu kanamadan bu ülkeyi özgür bir geleceğe taşıyabiliriz diye konuştu.
     Yitirilen canları geri getirmenin mümkün olmadığını ifade eden Kışanak, şöyle devam etti:
     Ülkenin gençleri artık toprağa düşmesin. Bu ülkenin genç insanları, geleceğimizi daha güçlü bir şekilde kurmak için yan yana yoldaş olsunlar, arkadaş olsunlar. El ele, özgür bir geleceğe, özgür bir ülkeye, özgür yarınlara yürüsünler. Ben inanıyorum ki evlatlarını yitiren ailelerimiz de babalarını yitiren çocuklarımız da yüreklerindeki acıyı ancak özgürlük ve barışla bir parça olsun dindirebilirler. Ödenen bu ağır bedeller, acısı yüreğimizde gömülü olarak kalacak. Ancak özgürlüğü, barışı, halkımıza, halklarımıza armağan edersek o zaman eminim ki ailelerimizin acısı da dinecek. Bugün bu umutlarla, bu duygularla buradayız.
    
     -Herkes sorumludur-
    
     Kışanak, herkesi sorumlu olmaya ve demokratik çözüm yolunu doğru yürümeye davet ettiklerini aktararak, şunları kaydetti:
     Eksik anlarsanız, yanlış anlarsanız, başka hesaplar içerisine girerseniz, ödeyeceğimiz yeni bedellerin hesabını artık hiç kimse veremez. Tarih karşısında tüm insanlığa karşı, tüm Türkiye halkına karşı iktidarıyla muhalefetiyle herkes sorumludur. Herkesi bu sorumluluğu bilince çıkarmaya ve bu sorumlulukla davranmaya davet ediyoruz. Biz bu yolu doğru yürüyeceğiz. Biz halkımızı, Türkiye halklarını özgür, eşit bir geleceğe taşımak istiyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız, daha çok örgütleneceğiz, daha çok mücadele edeceğiz ve hep beraber kazanacağız. Herkes kazanacak, tüm Türkiye kazanacak. Kürt halkı kazanacak, Türk halkı kazanacak, Aleviler kazanacak, evlatlarını yitiren Türk ve Kürt analar kazanacak. Bunun için mücadele edeceğiz. Bunun için çalışacağız.
     Kışanakın konuşmasının ardından hayatını kaybedenler için dua edildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber BDPnin Halfeti buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER