BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Biz söze değil, icraata bakarız


MARDİN (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorununa ilişkin tutumu eleştirerek Biz söze değil, icraata bakarız icraat ortadadır dedi.
     Partisinin Kızıltepe İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kışanak, burada yaptığı konuşmada, KCK operasyonlarını eleştirdi.
     Biz söze değil, icraata bakarız icraat ortadadır. Tutumumuz açık ve net olacaktır. Biz Kürt halkının temel hak ve özgürlüklerinin önündeki bütün engeller ortadan kalkana kadar Kürt halkının iradesi dikkate alınıp, ilan edilmiş bir diyalog ve müzakere süreci başlatılıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız diyen Kışanak, Mardindeki KCK operasyonuna da değinerek, Arkadaşlarımıza açıkça neden toplumsal barışı sağlamak için çalışıyorsunuz diye bir suçlama yöneltilmiştir. Böyle bir suç olamaz ifadesini kullandı.
     Kürt sorununun çözümü için koordinatör bakan görevini üstlenen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayın, televizyonlarda KCK operasyonlarının siyasi operasyonlar olduğunu açıkça ilan ettiğini savunan Kışanak, KCK operasyonları, sona ermeden, tutuklu arkadaşlarımız cezaevlerinden bırakılmadan bu halkın seçtikleri temsilcileri görevlerine dönmeden AK Parti hükümeti samimiyet sınavını geçemez dedi.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER