BDP Genel Başkanı Demirtaş, Cizrede:

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Cizrede: "Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"


ŞIRNAK (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
     Demirtaş, Cizre BDP İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti.
     Cizre sokaklarının, taş ve gazla anılmasını istemediklerini belirten Demirtaş, "artık polisin şehirlerdeki baskıyı ortadan kaldırması gerektiğini" söyledi.
     Doğru ve insana yakışan şeyin, sorunları konuşarak çözmek olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz Türkiyede yıllardır özlediğimiz müzakere sürecini başlattık ama birileri halen geldiğimiz noktanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunun farkında değil, mesela CHP" dedi.
     Siyasetin önü açıldıkça, gençler, kadınlar siyasete katıldıkça, demokratik siyasetin güç kazanacağını dile getiren Demirtaş, "Artık hiçbir zaman şiddete, silaha gerek kalmadan bir daha da savaş koşullarına geri dönülmeden sorunlarımızı çözme fırsatı bulacağız. Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
     Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Cudi Mahallesinde belediye tarafından yaptırılan Taziye Evi ile Orhan Doğan Caddesindeki Sanat Sokağının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Abidin Yel / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş, Cizrede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER