BDP Genel Başkanı Demirtaş Şemdinlide:

BDP Genel Başkanı Demirtaş Şemdinlide: "Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir" -"Savaşı dayatan ve savaştan beslenen Ankaradaki savaş baronları, kendilerine muhalefet deyip de savaş dışında


HAKKARİ (A.A) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir" dedi.
     Yüksekovadaki programının ardından Şemdinli ilçesine giden BDP Genel Başkanı Demirtaş, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Irak ve İran sınırındaki Tekeli köyünü ziyaret etti.
     Burada köylülere seslenen Demirtaş, Türkiyenin en çarpıcı fotoğrafının olduğu Tekeli köyünde yaşayan insanların, hayatlarının 30-40 yılını çatışmalı ortamda geçirdiğini belirterek, savaşın en yoğun olduğu dönemde bile insanların barıştan vazgeçmediğini söyledi.
     "Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir. Hepinize teşekkür ediyorum" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:
     "Ankarada ceylan derisi koltuklarda oturan bazı milletvekilleri, rahatlıklarına rağmen sizler kadar barışı istemiyor. Savaşı dayatan ve savaştan beslenen Ankaradaki savaş baronları, kendilerine muhalefet deyip de savaş dışında tek sözcük bile konuşamayan siyasetçiler, 50 bin defa sizlere kurban olsunlar."
     Demirtaş, Türkiyedeki her kesimin demokrasiye ihtiyacı olduğunu bildirerek, hükümetin hızlı şekilde yeni reformlar yapması gerektiğini ifade etti.
    
     -CHP İlçe teşkilatı BDPye geçti-
    
     Demirtaş, konuşmasının ardından 22 kişilik yönetim kadrosu ile partisinden istifa ederek BDPye katılan CHP Şemdinli İlçe Başkanı Necmettin Yardımcıya parti rozeti taktı.
     Yardımcı, çözüm sürecine herhangi bir katkıda bulunmamasından dolayı CHPden istifa ettiklerine dikkati çekerek, "CHP Hakkari il yönetimi genel merkezin güdümünde kaldığı için istifa ettiğimizi burada, halkımızın huzurunda açıklıyoruz. Bundan sonra çalışmalarımıza BDPde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yakup Bay
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş Şemdinlide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER