Bedensel engelli ailenin sünnet sevinci

Bedensel engelli ailenin sünnet sevinci -Hendek Belediyesi, evlendirdiği bedensel engelli çiftin çocuklarını da sünnet ettirdi


SAKARYA (A.A) - Hendek Belediyesi, 2006 yılında evlenmelerine destek olduğu bedensel engelli çiftin çocuklarını da sünnet ettirdi.
     Geçirdiği havale sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Eser Gider (48) ile küçük yaşlarda yanlış iğne sonucu yürüme yeteneğini kaybeden Zerrin Gencol (41) Hendek Belediyesinin destekleri ile 6 yıl önce dünya evine girdi. Evliliğin ardından Ali Efe adında çocukları olan çift, sünnet için belediyeye başvurdu. 5 yaşına giren Efe, belediye tarafından sünnet ettirildi.
     Çocuklarını Midilli cinsi ata bindiren engelli çift, akülü araçlarıyla oluşturdukları konvoy ve davul zurna eşliğinde şehir turu attı.
     Konvoya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, eski AK Parti İlçe Başkanı Şener Sakal ve çok sayıda davetli katıldı.
     Anne Zerrin Gider, sevdiklerinin mutlu günlerinde yanlarında olmasından dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.
     Düğünümüzden sonra yaşadığımız artı bir heyecandı diyen Gider, desteklerinden dolayı Başkan İnciye teşekkür etti.
     Hendek Belediye Başkanı İnci de 2006 yılında aileleri evlenmelerine izin vermeyen engelli çiftin, kendilerine müracaat ettiklerini belirterek, çiftin evlenmelerini sağladıklarını ifade etti.
     İnci, engelli çiftin sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdiğini belirterek, Bu aile de mutlu bir aile oldu. Bugün de sünnet şöleni şerefine erdik. Aile çok mutlu biz de çok mutluyuz. Aile Midilli atına bindirilmesini istedi. Biz de Midilli atı bulup getirdik ve bir şenlik yaparak bunların sünnet törenine katıldık ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Atakan Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bedensel engelli ailenin sünnet sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER