Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -TOFAŞ: 49 - Galatasaray Medical Park: 82 -Galatasaray Medical Park, yarı finale yükseldi Salon: Atatürk Hakemler: Mehmet Keseratar, Erşan Kartal, Ahmet Ersan Ergüler TOFAŞ: Elonu 11, Nichols, Can Altın


BURSA (A.A) - Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında TOFAŞ, sahasında Galatasaray Medical Parka 82-49 yenildi. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.
     Maç iki takımın da karşılıklı basketleriyle dengeli başlarken, Galatasaray rakibinin top kayıplarını iyi değerendirerek Ersin ve Gordon ikilisiyle sayı buldu ve 5. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 10-4
     Gordon ve Ersinin etkili oyunuyla farkı açan sarı kırmızılı ekip, ilk çeyreği 26-6 önde tamamladı.
     İkinci periyoda hızlı başlayan TOFAŞ, ilk 4 dakikada İnanç ve Can ile 11 sayı kazanırken, Galatasaray Medical Park 7 sayı üretti: 17-33.
     Karşılaşmanın 16. dakikasını ise sarı kırmızılılar, Cenk ve Gordon ikilisinin basketleriyle 38-19 önde geçti. Etkili oyununu sürdüren Galatasaray Medical Park, Gordon, Cenk ve Ender üçlüsünün sayılarıyla devreyi 52-30 önde tamamladı.
     İkinci yarıya hızlı başlayan TOFAŞ, Ruziç ve Elonu ikilisiyle üst üste basketler bulmasına rağmen farkı kapatamadı. 25. dakika 57-39 Galatasaray Medical Parkın üstünlüğüyle geçilirken, rahat bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar üçüncü çeyreği de 18 sayı farkla önde tamamladı: 45-63.
     Maç, son çeyrekte de Galatasaray Medical Parkın üstünlüğüne sahne oldu. 35. dakikayı sarı kırmızılılar Macvan, Boniface, Cenk üçlüsünün basketleriyle 74-45 önde geçti. Kalan sürede de etkili olan Galatasaray Medical Park, maçı 82-49 kazanarak çeyrek final serisinde 2-0 üstünlük yakaladı ve adını yarı finale yazdırdı.
     Çeyrek final serisinin ilk maçını İstanbulda Galatasaray Medical Park 92-64 kazanmıştı.
     Öte yandan, karşılaşmanın bitimine iki dakika kala Galatasaray Medical Park taraftarları, vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcının fotoğrafının yer aldığı, "Mekanın Cennet Olsun Onurlu Başkan" yazılı pankart açtı.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER