Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Aliağa Petkim: 66 - Erdemir: 72 Salon: ENKA Hakemler: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Yücel Çilingir Aliağa Petkim: Chalmers 12, Mert Shumpert 8, Melih Yıldız 3, Çağlar, Ahmet Erdoğan 8, Caner 6, Ersin Gör


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde oynanan maçta Erdemir, Aliağa Petkimi deplasmanda 72-66 yendi.
     İki takımın karşılıklı basketleriyle başlayan maçta ilk 5 dakika 11-7 Aliağa Petkim üstünlüğüyle geçildi. Ahmet Erdoğan ve Arnold ile sayı üreten Aliağaya konuk takım, Melih Mahmutoğlu ve Henderson ile karşılık verdi. İlk çeyrek 20-18 Aliağa Petkim üstünlüğüyle tamamlandı.
     İkinci periyotta Henderson, Melih Mahmutoğlu ve Marshallın sayılarıyla etkili olan Erdemir, 15. dakika 29-28lik skoru yakalayarak öne geçti. Rakibinin hücumdaki top kayıplarını iyi değerlendiren Erdemir, maçın ilk yarısını 40-32 üstünlükle geçti.
     Üçüncü periyotun başında savunma ve hücumdaki etkinliğini sürdüren Erdemir, karşılaşmanın 25. dakikasında 11 sayılık üstünlük sağladı: 50-39. Bu dakikadan sonra toparlanan ve oyuna geri dönen Aliağa Petkim Ersin Görkem, Shumpert ve Ahmet Erdoğanın oyuna ağırlığını koymasıyla farkı 1 sayıya kadar indirdi. Periyot 52-51 Erdemir üstünlüğüyle sona erdi.
     Son periyotun başında Aliağa Petkim, Mert Shumpertin 3 sayılık basketiyle skoru 54-52 yaparak uzun bir aradan sonra tekrar öne geçti. Son 2 dakikasına 64-64 beraberlikle girilen maçı Erdemir, Marshall ve Hendersonun son anlardaki etkili oyunuyla 72-66 kazandı.
     Maçın en skorer ismi 25 sayıyla Erdemir oyuncusu Henderson oldu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER