Bel ağrılarına uyutmadan endoskopik çözüm

Bel ağrılarına uyutmadan endoskopik çözüm


KONYA (A.A) - Medicana Konya Hastanesinden Doç. Dr. M. Özerk Okutan, bel ağrılarına uyutmadan mikrocerrahiyle tedaviyi Konyada uygulamaya başladı.
     Hastaneden yapılan açıklaya göre, bu yöntem, özellikle ABD ve Avrupada çok tercih ediliyor. Endoskopik Mikrocerrahi yöntemi ile bel ağrısı tedavisi (Epiduroskopik Anterior Lomber Adezyonolizis), ülkemizde de sadece belli eğitim merkezlerinde uygulanabiliyor.
     Açıklamada, şunları kaydedildi:
     Bu tedavi yöntemi, kronikleşmiş bel ve bacak ağrıları olan hastalar için uygulanan endoskopik kapalı bir tekniktir. Özellikle omurilik kanalı daralmış, omurgalarında bozukluklar olan ve bu yüzden sinir sıkışmalarından muzdarip hastalarla, daha önce değişik nedenlerle bel ameliyatı olmuş ancak yeterli faydayı görmemiş, daha önce aldığı cerrahi dışı tedavilerden sonuç alamamış bel ve bacak ağrılı hastalar bu yöntemin uygulanabileceği önemli hasta gruplarıdır. Ayrıca bel omurgalarıyla ilgili açık cerrahiyi kaldıramayacak yaşta olan, açık cerrahiyi istemeyen, kalp-akciğer gibi dahili sorunlarından dolayı ağır cerrahi yapılamayan ya da uyutularak anestezi yapılması riskli hastalarda da uygulanmaktadır. Bu hastaların artık kronikleşmiş bel ve bacak ağrılarının tedavisi için ciddi bir seçenek olarak uzun zamandır uyguladığımız ve sonuçlarından hem hastalarımızın hem de bizim memnun olduğumuz bir tedavi yöntemi.
    
     -Bu işlem nasıl yapılıyor--
    
     Kuyruk sokumundaki doğal bir açıklığı kullanarak 3 milimetre gibi çok küçük bir delikten içinde kamera ve lazer sisteminin olduğu özel bir kateterle omurilik kanalına giriliyor.
     Takiben omurilik kanalını ve sinirleri sıkıştırarak bel ve bacak ağrılarına neden olan anormal yapıları kameradan da görerek ağrıyı giderme işlemleri yapılıyor. Tüm işlemler yaklaşık 20 dakika sürüyor, hasta bu işlemler sırasında uyutulmuyor.
     Endoskopik mikrocerrahinin en önemli avantajı da burası. Hasta sadece işlemin yapıldığı akşam hastanede yatıyor. Sabah da eğer isterse tamamen günlük hayatına dönebilir. Özel bir istirahat ya da bakım gerektirmiyor.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Bel ağrılarına uyutmadan endoskopik çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER