Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı -Kültür ve Turizm Bakanı Günay, fuar kapsamında açılan AA Türkiye Fotoğrafları Sergisini gezdi -Fuarda ülke ve il stantlarını gezen Günay, mesir macunu ve festivalinin Dünya Kültür Mirası Listesine


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapsamında açılan AA Türkiye Fotoğrafları Sergisini gezdi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, TÜRSAB, İZFAŞ ve Hannover Messe İstanbul ortaklığıyla düzenlenen 6. Travel Turkey Fuarınin açılış töreni sonrası 4 holden oluşan fuar alanındaki stantları gezen Bakan Günay, fuarın basın sponsoru olan AA standını ve Türkiye Fotoğrafları Sergisini ziyaret etti.
     AA foto muhabirlerinin Türkiyenin dört bir yanından çektiği 50 seçilmiş karenin gösterime açıldığı sergiye İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte gelen Bakan Günay, sergi hakkında AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkandan bilgi aldı.
     Bakan Günay, fuar kapsamında ziyaret ettiği Bosna Hersek standında bu ülkenin Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric ile görüştü. Konuk Bakan, Türkiyeden gelen turist sayısının hızla arttığını, gelecek yıllarda Türkiyeden 1 milyon turist beklediklerini belirtti.
     Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise Bakan Günayın 1995 yılında kuşatma altındaki Saraybosnaya gelmesinin Bosna Hersekte hiç unutulmadığını belirterek Bosnalıların Bakan Günaya teşekkür ettiğini ifade etti.
     Günay, ziyaret ettiği Kırşehir standında Neşet Ertaşın yeğeni Birol Ertaş, ünlü ozan Aydın Çekiç ve Zafer Başaranın oluşturduğu grubun şarkılarına eşlik etti.
     Çeşme ve Sakız Adasındaki işletmelerin ortak kurduğu standı da ziyaret eden Günay, Egenin iki yakasının bir stantta bir araya geldiğini, sözkonusu projenin çok iyi düşünüldüğünü belirterek turizm alanında iki ülke arasındaki tüm işbirliği projelerini desteklediklerini ifade etti.
    
     -Mesir macunu Dünya Kültür Mirası Listesine girdi-
    
     Manisa standı ziyaretinde mesir macunu için UNESCOya yapılan somut olmayan kültür mirası başvurusu hakkında bilgi veren Bakan Günay, mesir macunu ve festivali için yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını, Dünya Kültür Mirası Listesine alınan mesir macunu için tarihi bir dönemecin aşıldığını kaydetti. Bakan Günay ve Vali Kıraç, stantta fuar ziyaretçilerine mesir saçtı.
     Bakan Günay, programında yer almasına rağmen fuar kapsamında düzenlenen 2012 Türkiye Turizmi Değerlendirmesi ve Beklentileri Turizm Zirvesine katılamadı.
    
     Muhabir: Tolga Albay/ Senem Yazıcı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER