Belediye 11 türbeyi restore ettiriyor

Belediye 11 türbeyi restore ettiriyor


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediyesi, şehrin çeşitli yerlerinde bulunan 11 türbeyi restore ettiriyor.
     Şeyh Hamza Türbesindeki restore çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, geçmişine sahip çıkmayanların geleceğini göremeyeceğini ifade etti.
     Belediye olarak şehrin çeşitli yerlerindeki tarihi değerlere sahip çıktıklarını belirten Palta, şunları kaydetti:
     Bununla ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. İşte Somuncu Baba türbemizden tutun da Somuncu Baba Külliye ve Kültür Merkezimiz, tarihi Aksaray evlerinden tutun da Zinciriye Medresesi, Azmi Milli, tarihi Selçuklu köprülerimiz ve buna benzer bir sürü eserimiz var. Bunların bir kısmı yapıldı bir kısmının yapımı ve restorasyonu devam ediyor. Bunun yanında geçen yıl projelendirdiğimiz şehrin muhtelif yerlerindeki 11 adet türbemiz vardı. Bunlar da önemli. Muhtelif zamanlarda yaşamış Allah dostları büyük insanlar. Veli insanlar var. Bunların bir kısmının kim olduğunu insanımız bilmiyor ama bizim elimizde bunların hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili restorasyon projesi yaptırdık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Bunların ihalesini de yaptırdık. Şu anda 11inin restorasyon çalışmasına başladık.
     Bu yıl içinde 11 türbenin restorasyonunu bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Palta, ilerde tespit edilen diğer türbeler için de aynı çalışmanın yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Belediye 11 türbeyi restore ettiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER