Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Yeni dolgu projesi

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Yeni dolgu projesi ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeni dolgu projesi ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak dedi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, vatandaşların sahilden daha çok yararlanmaları amacıyla hazırladıkları yeni dolgu projesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.
     Sahildeki yürüyüş yolunun vatandaşların sahille buluşmasını sağladığını ancak tek başına yeterli olmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
     Belediye Meclisindeki tüm üyelerimizin önemli katkıları ile bir dolgu planı yaptık. Tabi bunun Belediye Meclisinden geçmesiyle iş bitmiyor. Dolgu planını Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktara arz ettik. Ramazan ayında Bakanımızla proje üzerinde birlikte çalıştık. Bakan Bayraktar projede bazı düzeltmeleri yaptı. Projenin son şeklini önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına arz edeceğiz. Onlar da mevzuat gereği projeyi ilgili Bakanlıkların ve kuruluşların görüşlerine sunacak ve bütün onaylar sonrasında proje ileriki yıllarda Trabzonumuza hizmet etmek üzere uygulanmaya başlanacaktır.
     Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Birinci bölgede 138 bin 344 metrekare, ikinci bölgede 494 bin 231 metrekare, üçüncü bölgede ise 129 bin 544 metrekarelik dolgu alanı var. Bu projede rüzgar yönleri de hesap edilerek çok estetik bir çalışma yapıldı. Plajlar da oluşturuldu. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış rıhtımlarda insanlarımızın oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Yıldızlı ve Akyazıdaki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Yeni dolgu projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER