Belediye Başkanı Usludan halk oyunu

Belediye Başkanı Usludan halk oyunu


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesi Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, şalvar ve kasket giyip, davul eşliğinde kaşıkla halk oyunu oynadı.
     Silifke Girişimci Kadınlar Derneğinin yürüttüğü Kadın Emeğine Aşık, Tahta Kaşık projesi kapsamında Atakent Belediyesine 2 bin adet tahta kaşık yapıldı.
     Atakent Belediye binası girişinde şalvar ve kasket giyip davulla girişimci kadınları karşılayan Uslu, burada yaptığı açıklamada, tahta kaşık projesinin Silifkenin tanıtımına yardımcı olduğunu belirtti.
     Silifke kültürünü yaşatmak adına çabaladıklarını belirten Uslu, kentin tarihi, coğrafyası ve kültürüyle bir bütün olduğunu anlattı.
     Uslu, Tahta kaşığın Silifkenin kültürünün bir barçası olduğunu vurgulayarak, Yemeklerde ve halk oyunlarında kaşığın önemli bir yeri var. Bugün Silifkeli girişimci kadınlarımıza bende bir sürpriz yaparak, yine Yörük kültürümüzün bir parçası olan şalvar ve kasketi giyerek, davul eşliğinde tahta kaşıklarla Silifke Halk Oyunları oynadım. Kültürümüzü her zaman en iyi şekilde yaşatmalıyız diye konuştu.
     Silifke Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun ise ilçenin tanıtımına katkı sağlayan çalışmanın hem derneğe katkı sağladığını, hem de üyeleri aktif hale getirdiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mesut İnce
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Usludan halk oyunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER