Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.
     Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak yaralılara acil şifalar, hayatını kaydedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
     Toplantıda çeşitli nazım imar plan tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar görüşüldü.
     Mecliste görüşülüp karara bağlanan bir başka gündem maddesi de Kayseri Valiliği ile Şehit, Gazi, Dul ve Yetim Derneğinde kayıtları bulunan gazilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından birer adet konut satın alınması veya konut arsası verilmesi talebi oldu. Buna göre, ülkesi için canını veren, uzvunu kaybeden şehit ve gazilerin sayıları ve durumlarının tespiti yapılarak kriterlerin belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçilmesine, Türkiye genelinde neler yapıldığı ve Kayseride neler yapılabileceğinin araştırılmasına karar verildi.
     Mecliste ayrıca 2012 yılında çeşitli ülkelerde düzenlenen Dünya ve Avrupa Kick Boks Şampiyonalarında dereceye giren Kayserili sporcular Eda Şahin, İdris Ünver, Zehra Haspolat ve Burak Kocatürke gösterdikleri başarılardan dolayı ödül verilmesi talebi de görüşülerek kabul edildi. Alınan kararla sporcuların 1er Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesine karar verildi.
     Son olarak bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerin belirlenmesi talepleri de meclisin gündem maddeleri arasında görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Belediye Meclisi Toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER