Belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

Belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan 28inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.
     Kütahya Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen ilk görüşmeye, Belediye Başkanı Mustafa İça, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu ve Belediye İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaattin Özçallı katıldı.
     İça, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, 2004 yılından bu yana sendika yöneticileriyle birçok kez bir araya geldiklerini bildirdi.
     Belediye yöneticileri ve çalışanların, devamlı olarak ortak bir noktayı bulmak için çaba gösterdiğini belirten İça, şunları kaydetti:
     İkişer yıllık toplu iş sözleşmelerimiz var. Bunların 27nci dönemi, 15 Haziran 2010-14 Haziran 2012 tarihlerindeydi. Hükümetimiz tarafından yapılan yasal değişiklikler sonrası 28inci dönemde, 15 Haziran 2012-14 Haziran 2014 tarihlerini kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi görüşmesini başlatıyoruz. Karşılıklı uzlaşıyı ve kendimizi birbirimizin yerine koymak suretiyle bugüne kadar olduğu gibi bir başkasına ihtiyaç duymadan kendi aramızda uzlaşarak sonuca gideceğiz. Bundan eminim. Belediye çalışanlarımız aynı zamanda hizmet alandır. Yani kendi ürettikleri hizmetten hizmet alanlardır. Dolayısıyla belediyemiz imkanlarıyla işçilerimiz arasındaki bu yapılacak karşılıklı güzel görüşmelerle çok kısa zamanda toplu iş sözleşmesini bitireceğiz. Sendikamızın bugüne kadar yaptığı anlayış ve iş birliğini bundan sonra da devam ettireceğine inanıyorum ve görüşmelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.
     Özçallı da şimdiye kadar belediye ile görüşmelerinde tarafların uyumu sayesinde hiçbir sorun yaşamadan çalışmalarını devam ettirdiklerine dikkati çekerek, yeni dönem görüşmelerinin çalışanlara hayırlı olmasını diledi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER