Belediyeden kadınlara özel bütçe

Belediyeden kadınlara özel bütçe -Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik sosyal projelerde kullanılmak üzere 5 milyon TL kaynak ayırdı -Büyükşehir Belediye Başkanı Fakıbaba: -Binin üzerinde kadınımıza kredi ver


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik projelerde kullanılmak üzere 5 milyon TL kaynak ayırdı.
     Kentte, kadınların sosyal yaşamda daha etkin yer alması ve iş hayatına yönlendirilmesine ilişkin çalışmalar son yıllarda hız kazandı.
     Bu kapsamda Valilik ve İŞKUR İl Müdürlüğünün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi de yürüttüğü sosyal projelerle kadınların iş hayatına girmesine katkı sağlıyor.
     Mikrokredi uygulamalarıyla iş kuran kadınlar, aile bütçesine de destek oluyor.
    
     -Kadınlar, kadınları istihdam ediyor-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede kadınlara yönelik ciddi anlamda bütçe ayıran ve ne harcayacağını öngören ender belediyelerden biri olduklarını vurguladı.
     Kadınlara her yıl ayırdıkları bütçeyi bu yıl artırdıklarını bildiren Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Bu alanda kadın destek merkezleri ve mikrokredilerle çeşitli etkinliklerimiz var. Kadınlarımız için sadece bu yıl yaklaşık 5 milyon TL bütçe ayırmış durumdayız. Mikrokredide çok başarılıyız. Binin üzerinde kadınımıza kredi verdik. Çok ciddi çalışmalar yapan iş kadınları ortaya çıktı. Hatta cüzi kredilerle dükkan açan kadınlarımız civar illere ürün gönderiyor. Yanlarında bayan çalıştırıyorlar. Hakikaten bu beni çok mutlu ediyor.
    
     -Dünyaya açılma hayali-
    
     Şanlıurfada yaklaşık 6 ay önce KOSGEBin kadınlara özel verdiği 30 bin lira destekle dondurulmuş gıda imalatına başlayan Özcan Maden de kısa sürede kentteki tüm lüks otel ve marketlere ürün satmaya başladığını söyledi.
     Ürünlerinin yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, Hedefim önce Türkiyede sonra yurt dışında Şanlıurfanın yöresel yemeklerini dünya çapında herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir hale getirmektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Belediyeden kadınlara özel bütçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER