Berat Kandili

Berat Kandili -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca mesaj yayınladı


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Koca, mesajında, kandil gecelerinin, birlik ve beraberliğin güçlendiği, maneviyatın pekiştiği müstesna geceler olduğunu bildirdi.
     Koca, şu ifadelere yer verdi:
     Manevi dünyamıza hayat verecek olan, toplumsal huzurumuzun teminatı kandil gecelerinden birine daha ulaşmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. İfa edeceğimiz Berat Kandili de bu anlamda affın gerçekleşeceği ve duaların kabul göreceği, hayatımızı aydınlatan gecelerden bir tanesidir. Bu duygularla mübarek Berat Kandilinin tüm halkımıza, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diler, af ve bağışlanma vesilemiz olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı da Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık alemi için bu gecenin af, mağfiret ve ilahi rahmete kavuşma vesilesi için bir fırsat olduğunu bildirdi.
     Kandil gecesi, kırgınlıkların son bulduğu, gönüllerin alındığı, ihtiyaç sahiplerin hatırlandığını kaydeden Sakallı, şunları ifade etti:
     Ulusumuzun birliği, huzuru, geleceği, solan yüzlerin gülmesi, kaybolan ümitlerin tekrar yeşermesi için sevgi, saygı, barış, hoşgörü ve kardeşliğin egemen olması, kötülük ve düşmanlıkların ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın tüm ulusumuzun ve bütün bir insanlık coğrafyasının Berat Kandilini kutluyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
    
     -İl Müftüsü Ersoy
    
     İl Müftüsü Niyazi Ersoy da bu gecenin kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, Ramazan ayının müjdecisi olduğunu dile getirdi.
     Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandilinin insanlara kulluk bilinci, hesap verme şuuru, suç ve yanlışlardan kaçınmaları, gerektiğini bir kere daha hatırlattığını ifade etti.
     Ersoy, şunları bildirdi:
     Berat Kandili gibi özel zamanlar, gönüllerimizin Allaha yöneldiği, Onun affına, rahmet ve mağfiretine en fazla yaklaştığımız anlardır. Bizler de bu tür geceleri, ibadetin özü olan dualarla en güzel bir şekilde değerlendirmeli, günahlardan arınmak için yüce Allaha yalvarıp yakarmalı, tövbe ve istiğfarda bulunmalı, çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca - Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER