BEÜnün Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Programı

BEÜnün Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Programı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Programı (BİTMEP) projesiyle, bilişim alanında kalifiyeli eleman yetiştirileceğini belirtti.
     Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, BEÜ, Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Sabancı Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) tarafından hazırlanan programla, ekim ayında kursların başlayacağını bildirdi.
     Ocak ayında görüşmeleri yapılan bu projenin ikinci aşamasında, Bitlisin pilot bölge olarak seçildiğini kaydeden Doğru, şunları ifade etti:
     Üniversitemizin Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk koordinatörlüğünde yürütülen projeyle, ilimizin bilişim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. En az lise mezunu veya üst seviyede eğitim görenlere yönelik hazırlanan bu kurslar ücretsiz olacak. Ağırlıklı olarak yazılım ve programlama üzerine eğitim verilecek. Bu eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerin ilimizde ve bölgemizde istihdam edilmesini amaçlıyoruz. İstihdam konusunda özellikle BETAV, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ve Bitlis Genç İş Adamları Derneğinin (BİGİAD) ciddi katkıları olacak.
     Bitlisin bilişim sektöründe geri kaldığını ve kendi ihtiyaçlarını il dışından temin ettiğini belirten Doğru, bu projeyle bölgenin önemli bir bilişim merkezi haline geleceğini kaydetti.
     Doğru, Bu projeyle Muş, Siirt, Batman, Van gibi çevre illerimize de hizmet sunacağız. Bu proje aynı zamanda ilimizde işsizliğe yönelik çözüm niteliğinde. Proje kişilerin meslek kazanarak istihdam edilmesini de sağlayacak dedi.
     Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk ise, projenin hayata geçirilmesiyle, bölgenin önemli bir bilişim merkezi haline geleceğini kaydetti.
     Çıbuk, Bilişim alanında bölgemiz kendi kendine yetinmekle kalmayıp, çevre illere de mesleki yeterlilik eğitimi verir hale gelecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜnün Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER