Beyaz esaret, hastaları da etkiliyor

Beyaz esaret, hastaları da etkiliyor -Erzurumda 1 gün içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 35 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı, yolu ulaşıma kapanan köylerdeki hastaları da olumsuz etkiliyor. Erzurumda bir gün içerisinde 35 hasta, sağlık ve karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.
     Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 356, Ağrıda 253, Iğdırda 39 ve Karsta 17 olmak üzere toplam 665 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını vardiyalı şekilde sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 9u çocuk, 5i doğum olmak üzere toplam 35 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince, kar üstü araçlarla hastanelere ulaştırıldı.
    
     -Bir ayda 205 hasta kurtarıldı-
    
     Beyaz esaret olarak da tabir edilen kar yağışı bazen güzel görüntüler oluştururken bazen de ulaşımda aksamalara neden oluyor. Erzurum Valiliği Kriz Merkezi koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 Aralıktan bu yana toplam 205 hastaya yardım eli uzatıldı.
     İlçelere bağlı köylerden 47si doğum, 35i çocuk olmak üzere toplam 205 hasta, ambulans ve kar üstü araçlarlar çeşitli hastanelere yetiştirildi. Durumu ağır olan hastalar da ambulans helikopterle, kente merkezindeki hastanelere sevk edildi.
     Yetkililer, en fazla hastanın güney ilçelerinden kurtarıldığını belirerek, sadece Karayazı ilçesinden bir ayda 60 hastanın kurtarıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Beyaz esaret, hastaları da etkiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER