Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları umut

Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları umut oldu -Marmariste geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki gencin bağışlanan organları 5 hastaya nakledilecek


MUĞLA (A.A) - Marmariste geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki gencin bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalar için umut oldu.
     Marmariste bir döner büfesinde paket servis elamanı olarak çalışan Mustafa Çelik, yaklaşık bir hafta önce Atatürk Caddesinde geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekibinin müdahalesinin ardından Marmaris Devlet Hastanesine kaldırılan Çelikin beyin ölümü, dün gerçekleşti.
     Ailesi tarafından oğullarının organlarının bağışlanması üzerine İzmir ve Ankaradan gelen organ nakil ekipleri sabaha karşı Marmaris Devlet Hastanesinde nakil operasyonuna başladı. Çelikten alınan karaciğer, kornea ve böbrekler kara yoluyla İzmir Kent Hastanesi ve Ege Üniversitesine, kalbi ise hava yoluyla Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine götürüldü.
     Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden gencin ailesinin yüreklilik göstererek organları bağışladığını söyledi.
     Nakil için organize bir çalışma yürüttüklerini belirten Çakmak, Hem bizim ekibimiz hem de dışarıdan gelen ekipler dün geceden beri hummalı bir çalışma içerisine girdiler. İnşallah yeni hastalara bu organlar yarar sağlar. İki ciğer, böbrek, kalp ve kornealar toplam 5 hastaya nakledilecek dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER