Beyoğlunda üç ayda 250 bakımsız ve

Beyoğlunda üç ayda 250 bakımsız ve boyası eskimiş bina boyandı


İSTANBUL (A.A) - Beyoğlu Belediyesince yürütülen Bu Bahar Bütün Renkler Beyoğlunda, Boyamak Sizden İskele Harcı Bizden kampanyası kapsamında, üç ayda 250 bakımsız ve boyası eskimiş bina boyandı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, nisan ayında başlayan kampanya çerçevesinde, 80 sokakta 2 bin bina sahibi ve esnafla görüşüldü, 10 bin kampanya gazetesi dağıtıldı.
     İlçedeki vatandaşların katılım gösterdiği kampanyada, üç ayda 250 bakımsız ve boyası eskimiş bina boyandı.
     İlçedeki tüm binaların boya, bakım ve onarımının yapılacağı kampanyada, Beyoğlu Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğüne bağlı ekipler her gün mahalle ve sokakları dolaşarak, dış cephe boyası eskimiş ve yıpranmış binaları belirliyor.
     Konut ve iş yerlerini kapsayan kampanyada, vatandaşlarla görüşen ekipler, kampanya hakkında bilgiler veriyor, kampanyanın tüm ayrıntılarını anlatan broşür dağıtıyor.
     Binasını boyatmak isteyen vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, boya firmalarıyla imzalanan protokol neticesinde boyalar en makul ücretlerle temin ediliyor, iskele harcı alınmıyor.
     İstiklal Caddesi ve caddeye çıkan ara sokaklar ile Cihangirde başlayan, Firuzağa, Galata bölgesi, Galipdede ve Yüksek Kaldırım caddelerinde devam eden kampanya kasım ayına kadar sürecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçede vatandaşların boya kampanyasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, şunları kaydetti:
     Beyoğlunun tarihi dokusunu korumak amacıyla başlattığımız seferberliğimiz devam ediyor. Projenin yeni etabında da binalarımızın bakım ve onarımın da vatandaşımızın yanındayız. Önceki uygulamalarda olduğu gibi yine iskele harcı almıyoruz. Ayrıca 4 büyük boya firması ile anlaşarak vatandaşların en makul fiyatla boya almalarını sağlıyoruz. Çalışmalarımızı vatandaşlarımızın katkısı ve rızasıyla gerçekleştiriyoruz.
    
     Muhabir: Sultan Çoğalan
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Beyoğlunda üç ayda 250 bakımsız ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER