Bhutanlı Bakan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdiyi

Bhutanlı Bakan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdiyi ziyaret etti


İSTANBUL (A.A) - Bhutan Krallığı Afet ve Acil Durumlardan Sorumlu Bakan Namgay Wangchuk ile beraberindeki heyet, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdiyi makamında ziyaret etti.
     Ataşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, konuk Bakan Wangchuk ve beraberindeki heyet, ziyarette belediyenin olası depremde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile yapacağı çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Ziyarette konuşan İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ile Bhutan Krallığı arasındaki ilişkiyi ve iletişimi sağlayan AKUTa teşekkür ederek, şunları kaydetti:
     Bhutan Krallığındaki insanların barışçıl ve maddiyata değer vermeyen yaşam tarzlarını öğrenince büyük saygı duydum. AKUT, sadece Türkiyede değil, dünya genelinde büyük işler yapıyor. AKUT ile deprem enstitüsü kuruyoruz. AKUT ekibi, ilişkilerinin ve işbirliğinin iyi olduğu Bhutan Krallığı ve Ataşehir Belediyesini bir araya getirdi.
     Konuk Bakan Wangchuk da İstanbulun çağdaş görünüme sahip olduğunu belirterek, Ülkemizde en yüksek 6 kat yapılaşmaya izin veriliyor. Yeşil alanları korumak devlet adına yasalarla belirlenmiştir. Bu sebeple yüksek yapılaşmaya olumlu bir gözle bakmıyoruz ifadelerini kullandı.
     Konuk heyete, daha sonra deprem çalışmalarıyla ilgili sunum gösterildi.
    
     Muhabir :Metin Tokgöz
<< Önceki Haber Bhutanlı Bakan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdiyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER