Bıçakçılarda Kurban Bayramı mesaisi

Bıçakçılarda Kurban Bayramı mesaisi -Düzceli bıçakçılar siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor -Bıçakçı Özkurt: -Kurban Bayramı dolayısıyla aşırı yoğunluk yaşıyoruz, işleri yetiştiremiyoruz (Fotoğraflı


DÜZCE (A.A) - Düzceli bıçakçılar Kurban Bayramı öncesinde siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.
     Düzceli bıçak ustası Ali Osman Özkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramına sayılı günler kala aşırı yoğunluk yaşadıklarını belirterek, bir haftada bin bıçak bilediğini söyledi.
     20 yıldır aynı işle uğraştığını anlatan Özkurt, Normal günlerde az olan siparişlerimiz bayramda artıyor. Bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlara gün verip, sonra gelmelerini istiyoruz. İşlerin arife gününe kadar daha da artacağını düşünüyorum. Aşırı yoğunluk var, işleri yetiştiremiyoruz diye konuştu.
     Özkurt, garantili ve kaliteli bıçakların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, iş yerinde ithal bıçak satmadığını söyledi.
     Tamamen el yapımı, dövme çelik malzemeden bıçaklar yapıyorum diyen Özkurt, Aynı zamanda bileme işiyle uğraşıyorum. Piyasada sahte bıçak çok. 10-15 lira arasında olan bıçaklar, genelde sahte olup ömrü fazla gitmiyor. Bu da emek hırsızlığına giriyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar şeklinde konuştu.
     Kurban kesiminde dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Özkurt, Bıçaklar bilendikten sonra daha da keskinleşiyor. Onun için kurban kesiminde acele davranılmamalıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bıçakçılarda Kurban Bayramı mesaisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER