Bigada vatandaşlara fidan dağıtıldı

Bigada vatandaşlara fidan dağıtıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımına başladı.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga İlköğretim Okulu önünde düzenlenen fidan dağıtım töreninde, fıstık çamının önemine değinerek, halkın aldığı fidanları dikerek gözü gibi baktığını söyledi.
     Genel, Orman Genel Müdürlüğünün her ili bir ağaç ile özdeşleştirdiğini, Çanakkalenin gül ve erguvanla bilindiğini belirterek, geçen yıl Bigada erguvan dikimine başlandığını hatta tohum ekilerek 4 bin civarında erguvan fidanı yetiştirildiğini kaydetti.
     Biga Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış ise 2013 içinde 30 bin fıstık çamı yetiştirdiklerini belirterek, 5 bin fidanı bugün vatandaşlara dağıtmaya başladık. Dünya Ormancılık Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızla halkın orman ve ağaç sevgisini artırıp, çevre ve doğa bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Törene, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ceylan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bigada vatandaşlara fidan dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER