Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Bahar Şenliği düzenledi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulunda (MYO) "Bahar Şenliği" düzenlendi.
     Okul bahçesinde düzenlenen şenlikte öğrenciler değişik yarışmalarda mücadele etti, halk oyunları oynadı.
     Okul müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, sınavlar öncesi öğrencilerin morallerini yüksek tutmak ve beşeri ilişkilerini geliştirmeleri için etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bir süre sonra final sınavları olacak. Benzer organizasyonlarımız gelecek yıllarda da sürecek" dedi.
    
     -Resim sergisi açıldı-
    
     Bigada, yağlı boya resim sergisi açıldı.
     Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanan ve Çiçeklidede Bilgi Kültür ve Sanat Evinde beğeniye sunulan sergisinin açılışını Kaymakam Fatih Genel ile Belediye Başkanı Mehmet Özkan yaptı.
     Üç gün açık kalacak sergide 40 kursiyerin yaklaşık 250 çalışması yer alıyor.
    
     -Atık su arıtma tesisinin temeli atıldı-
    
     Biga Belediyesi su arıtma tesisinin temeli atıldı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özkan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Japonya Uluslararası İlişkiler Ajansının İller Bankası ile yaptığı anlaşma neticesinde avantajlı kredi imkanı bulduklarını söyledi.
     Özkan, 45 bin nüfuslu ilçenin atık sularının Kocabaş Çayına deşarj edildiğini belirterek, "Tesis 46 bin metrekarelik alana kurulacak ve çevresel değerlerimizin korunması, ekolojik dengenin tahribini ve yok olmasını önleyecek. Projenin maliyeti 5 milyon 682 bin 760 liradır. Tesisimiz inşallah 2014 yılında hizmete girecek" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından tesisin temeli atıldı.
     Törene, Kaymakam Fatih Genel, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER