Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -İşverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ticaret ve Sanayi Odasında, işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, toplantıda, Bigada aktif olan kursların devam ettiğini, iş başı eğitim programlarından İçdaş ve Doğtaşın talepleri doğrultusunda kursların sürdüğünü söyledi.
     Biganın, Çanakkalenin önemli bir katma değer üreten ilçesi olduğunu ifade eden Çalışkan, Bunu daha nasıl yaygınlaştırabiliriz. Ara eleman, niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirme çalışmalarımız var. Talepler doğrultusunda çalışmalar yapacağız dedi.
     İş-Kurun işverene yönelik hizmetlerini anlatan Çalışkan, şöyle konuştu:
     İşverenin, ihtiyaç duyduğu meslekleri tespit ederek, İş-Kur hizmetlerinden daha fazla sayıda ve daha etkin olarak yararlanılmasını sağlayarak, iş gücü piyasasıyla ilgili bilgileri paylaşmak amacıyla işverenleri düzenli olarak ziyaret ediyoruz. İş gücü taleplerinizi internet sayfamız üzerinden yayınlayarak, geniş kitlelere duyuruyoruz. İşsizliği azaltmayı hedefleyen aktif istihdam tedbirlerinden en etkin olanı iş ve meslek danışmanlığıdır. Bu kapsamda her işsizin bir danışmanı olacak sloganıyla 2012 Nisan ayı içerisinde il müdürlüklerimizde çalışmalara başladı. İş başı eğitim programları kapsamında işverenler stajyerleri haftada en fazla 45 saat, toplamda ise 6 ay istihdam edebilecekler. Program süresince katılımcıların her bir fiili gün için kursiyer zaruri giderleri İş-Kur tarafından ödenecek. Stajyere ödenecek ücret günlük 25 liradır. Bunun yanı sıra program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İş-Kur tarafından karşılanır.
     Toplantıya, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar, Biga TSO Meclis Başkanı Hasan Pırnal, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Erkan Yaşar, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt katıldı.
    
     - Maddi hasartrafik kazası -
    
     Biga Hamdibey Mahallesi İstiklal Caddesinde meydana gelen trafik kazasında maddi hasar oluştu.
     Ahmet Manavın kullandığı 34 VV 4968 plakalı kamyonet, Çanakkaleden Biga yönüne doğru giderken, ilçe merkezinden ana yola çıkan Selçuk Kavas yönetimindeki 17 KF 425 plakalı ticari araçla çarpıştı. Sürücülerin yara almadığı kazada, maddi hasar oluştu.
     Kaza dolayasıyla bir şeridi kısa süre trafiğe kapanan yol, araçların olay yerinden kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER