Bigalı arıcılar, Arıcılık Festivaline katıldı

Bigalı arıcılar, Arıcılık Festivaline katıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Bal Üreticileri Birliği üyeleri, 8-10 Şubat arasında İstanbul Feshane Kültür Merkezinde düzenlenen 2. İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivaline katıldı.
     Birlik Başkanı Ali Kurt, ilçeye ve yöreye ait çeşitli aromalardan oluşan balları festivalde kiraladıkları stantta katılımcılara tanıttıklarını söyledi.
     Festivale yurt dışından, Batı Trakyadan ve Gümülcineden katılan arıcılardan davet aldıklarını belirten Kurt, Üyelerimizin her fırsatta gelişen arıcılık tekniklerini öğrenmek ve bildiklerini paylaşmak için can attıklarını gözlemledik. Ürünlerimiz, fuarda yoğun bir ilgi gördü dedi.
     Bigalı arıcıların bal markası olan Bigamı aldıklarını bundan sonra acilen dolum tesislerine, kovan ve ana arı konusunda desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Kurt, Biga yöresinde üretilen şifa kaynağı balların bir bölümünü üreticiden toptan yurt içine pazarlıyoruz. Biga Belediye İş Merkezindeki birliğe ait mekanda numune balları bulundurarak, isteyen tüketicilerimizin hizmetine de sunuyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bigalı arıcılar, Arıcılık Festivaline katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER