BİK Zonguldak Şube Müdürü Topaloğlu:

BİK Zonguldak Şube Müdürü Topaloğlu: -Halkın haber ve bilgi ihtiyacının yanı sıra yolsuzlukların da aydınlatılmasında aktif olan medya organları çok önemli bir işlev üstlenmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, halkın haber ve bilgi ihtiyacının yanı sıra yolsuzlukların da aydınlatılmasında aktif olan medya organlarının önemli bir işlev üstlendiğini bildirdi.
     Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir rol üstlenen basının, yüklenmiş olduğu sorumluluklar nedeniyle demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.
     Gecesini gündüzüne katarak çalışan gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesinin 52. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Topaloğlu, şunları kaydetti:
     Yıpranma payının kaldırılması zor şartlar altında görev yapan gazetecileri daha da zor duruma düşürmüştür. Ancak gelinen noktada yıpranma hakkının gazetecilere yeniden verilmesi için çalışmalar yürütülmekte olup, temennimiz en kısa sürede bu hakkın yeniden gazetecilere verilmesinden yanadır. Günümüzün en güzel, heyecanlı ve zor mesleği gazeteciliktir. Kısıtlı olanaklarla özveriyle çalışan gazeteci meslektaşlarımız bulundukları ilin sosyo-ekonomik, kültürel gelişmesine ve kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. Doğru ve tarafsız bir şekilde olup bitenleri kaleme alan ve her gün halka sunan gazeteciler toplumun aynası konumundadır. Halkın haber ve bilgi ihtiyacının yanı sıra yolsuzlukların da aydınlatılmasında aktif olan medya organları çok önemli bir işlev üstlenmektedir. Şantaj tehdit haberciliği yapmadan, kimseyi karalamadan düşündüğünü yazabilen gazeteler ve gazeteciler ile meslek ilkelerine bağlı habercilik anlayışının hakim olması dileğiyle tüm meslektaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber BİK Zonguldak Şube Müdürü Topaloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER