Yurtta kış

Yurtta kış -Giresunda Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasındaki Eğribel Geçidinin kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapanması nedeniyle yolda kalan yaklaşık 60 kişiye AFAD ekibi erzak yardımında bulundu (Fotoğraflı-Görün


GİRESUN (A.A) - Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasındaki Eğribel Geçidinin kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapanması nedeniyle yolda kalan yaklaşık 60 kişiye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi erzak yardımında bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamada, 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolun geçici süre ulaşıma kapanması dolayısıyla yolda kalan vatandaşlara dün erzak yardımı yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada, hava şartlarından dolayı yaklaşık 60 kişinin araçlarda mahsur kaldığı ve bu kişilerin Karayolları 104. Şube Şefliğine ait Eğribel Şantiyesine sığındığı kaydedilerek, Bu bilgiyi alan AFAD gerekli çalışmaları yaparak, vatandaşlara erzak götürmek için ekibini bölgeye gönderdi. Bölgeye kısa sürede ulaşan ekip, vatandaşlara erzak dağıttı ifadeleri kullanıldı.
     Ayrıca bölge için kuvvetli don olayı, kar yağışı ve çığ tehlikesinin halen devam ettiği, geçidin geçici süre için araç trafiğine kapatıldığı öğrenildi.
     Öte yandan mahsur kaldığı belirtilen vatandaşların bölgeden ayrıldıkları kaydedildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER