Yalova Belediye Meclisi

Yalova Belediye Meclisi -Belediye, Bilişim OSBden hisse alacak


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Meclisinde, Bilişim İhtisas OSB müteşebbis heyetine 1 hisseyle ortak olunması, 2. hissenin alınması için ise riyasete yetki verilmesi kararı alındı.
     Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı 3. birleşimi, Yakup Koçal başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.
     Toplantıda, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliğinin talip olduğu Bilişim OSB alanında kurulacak yeni oluşumda belediyenin alacağı hisse görüşüldü. Konu hakkında meclise bilgi veren Koçal, İl Özel İdare, YTSO ve belediyenin 1er hisseyle bu OSBnin içinde olmasını istediklerini belirtti.
     Amaçlarının kurulması planlanan Ar-Ge merkezinde yer almak olduğunu belirten Koçal, OSBde 70 fabrika olacak. Bunun içinde yüzde 10-15lik bir alanda inovasyon merkezi bulunacak. Bu merkezin sadece sektörün gelişimine değil karbon elyaf ile ilgili çalışmalar yapmasını istiyoruz. Bu yüzden de oluşumun içinde olmak istiyoruz dedi.
     Koçal, girişimcilerin toplam 200-300 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını ve 3 bin kişiyi de istihdam etmeyi düşündüklerini kaydetti.
     YTSOnun ücretsiz hisse sahibi olacağını, İl Özel İdarenin ise İl Genel Meclisinde alınacak karar sonucu hisse alıp almayacağına karar verileceğini belirten Koçal, OSB alanında kendilerine ait arazinin 1 hisse bedelini karşılayacağını ifade etti.
     Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Koçal, yüzde 1lik hissenin alınmasını, İl Özel İdarenin hisse almaması ve YTSOnun da ikinci hisseyi almamak istemesi halinde bir hissenin daha Yalova Belediyesi tarafından alınması için riyasete yetki verilmesini oylattı.
     Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalova Belediye Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER