Bilecikte Aile İçi iletişim semineri

Bilecikte Aile İçi iletişim semineri


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Aile İçi iletişim konulu seminer verildi.
     Özel Sevgi Çiçeği Okulundaki seminerde konuşan Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Figen Barlas Es, ailenin tanımı, aile içi iletişim, aile içi iletişimde bireylerin tutum ve davranışları ile anne ve babaların görevleri hakkında bilgi verdi.
     Dr. Figen Barlas Es, hayatta en değerli varlıkların çocuklar olduğunu belirterek, anne ve babaların çocuk yetiştirmede çok dikkatli ve bilinçli olması gerektiğini söyledi.
     Çocuk yetiştirmede anne ve baba iletişiminin çok önemli olduğunu belirten Dr. Figen Barlas Es, şöyle konuştu:
     Çocuğun mutlu ve başarılı olması, sağlam ve iyi bir aile hayatı almış olmasıyla doğrudan ilgilidir. Türkiye, dünyada aile yapısı bozulmayan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak ne yazık ki, bu tablo televizyon, internet ve günümüz teknolojisiyle darbeler alıyor. Nasıl ki, çürük bir fidandan dev bir çınar ağacı çıkmıyorsa kötü bir aile hayatı geçirmiş bir çocuktan da güzel ve başarılı bir hayat beklenemez. Çocuklarımız öyle hassas yetiştirilmesi gereken varlıklardır ki, onlar bir yerlere ya da birilerine teslim ederek işimizi yapacağımız varlıklar değildir. Öte yandan, çocuk, anne ve babanın da olduğu ailenin aynasıdır. Çocuk büyütmek, aile eğitimidir.
     Dr. Figen Barlas Es, çocuklara zaman ayırmanın çok önemli olduğunu belirterek, ailede fark edilmeyen çocukların, kendilerinin fark edildiği ve sözünün dinlenildiği yerlerde zaman geçirdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikte Aile İçi iletişim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER