Bilecikte Kariyer ve İstihdam günleri

Bilecikte Kariyer ve İstihdam günleri


BİLECİK (A.A) - Bilecik Valiliği ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde Kariyer ve İstihdam günleri etkinliği düzenlendi.
     Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Şeyh Edebali Üniversitesi Yerleşkesinde Kariyer ve İstihdam günleri etkinliğinde yaptığı konuşmada, zamanın adeta hiç bitmeyecek sonsuz bir sermaye gibi göründüğünü ve olayların su gibi akıp gittikçe fark edildiğini belirterek, gençlerin mezun olduktan sonra iş ve kariyer peşinde koşmaya başlayacaklarını ancak işin asıl ondan sonra başlayacağını kaydetti.
     Hayallerin yüksek tutulması, gayret gösterilmesi, adım atılması ve bardağı uzatıp suyun doldurulması gerektiğini anlatan Kayhan, şöyle konuştu:
     Kendi diline hakim olmayanın hayata, topluma ve üniversiteye hakim olması mümkün değil. Türkçeyi çok iyi kullanın ve dilinize sahip çıkın. Tarihe, kültüre, bilgiye sahip olmak, en az yabancı dili ana diliniz gibi konuşabilmek için önünüzdeki engelleri devlet değil siz kaldıracaksınız. İş aleminde fikir ayrılığı olur, anlaşmazlık olur ama kimsenin kalbini kırmaya değmez. Öyle bir kariyer seçeceksiniz ki, yokluğu insanlık için eksiklik olacak. Kariyer bir hayat biçimidir. Sadece maaş, mevki ve unvan değildir. Sadece Türkiyede değil globalleşen dünyada kariyer yapma imkanınız var. Global düşüneceksiniz, küçük düşünmeyeceksiniz. Hatadan ve hayal etmekten korkmamanızı, kendinize güvenmenizi tavsiye ediyorum. İnsanların iyisi, insanlara iyilik yapandır prensibi çerçevesinde yürümek gerekiyor. Etrafınızdaki insanlara faydalı olduğunuz sürece mutlu olursunuz. İşiniz ne olursa olsun halis bir niyetiniz varsa mutlu olursunuz. Mutlu olduğunuz zaman da kazandığınız para bereketli, eviniz güzel olur.
     Belediye Başkanı Selim Yağcı da ilkokul çağlarından itibaren insanların belirgin hedefleri ve amaçlarının olması gerektiğinin altını çizdi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise serbest teşebbüsün ülkeler arasındaki uçurumların en büyük nedeni olduğunu ifade ederek, dünyadaki başarılı ülkelerle az başarılı ülkeler arasındaki temel farklardan birisinin bilim ve teknolojiyle girişime sağlanan imkanlar olduğunu söyledi.
     Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Özünlü de kariyerin, eğitim boyunca yapılan tüm faaliyetleri kapsadığını ve öğrencilerin okul hayatı boyunca ne olmak istediğine karar vermesi gerektiğini bildirdi
     İki gün sürecek Kariyer ve İstihdam günleri, kamu kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan standın açılışı ve iş adamı Turgut Özenin Girişimcilik konulu konuşmasıyla devam etti.
     Etkinlik kapsamında, Doç. Dr. Abdülkadir İlgen, Doç. Dr. Mehmet Kurban ve Doç. Dr. İsa İpçioğlu, birer konuşma yapacak.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Kariyer ve İstihdam günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER