Bilecikte hac kayıtları başladı

Bilecikte hac kayıtları başladı


BİLECİK (A.A) - 2013 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların 4-22 Şubatta yapılacağı bildirildi.
     Bilecik Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, daha önce kayıt yaptırıp da her yıl yenilenen hacı adaylarının ayrıca kayıt yenileme yaptırmayacağı belirtilerek, belirtilen hacı adaylarının kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığınca internet ortamında yenileceği kaydedildi.
     Bu kategoride bulunan hacı adaylarının kayıtlarında değişiklik yapmak isteyenlerin kendilerinin internet ortamında ya da il veya ilçe Müftülükleri aracılığıyla kayıtlarını yenileyebilecekleri belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     İlk defa müracaat edenler ile daha önce müracaat edip kayıtlarını yenilemedikleri için haklarını kaybedenlerin anlaşma yapılan bankaların Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ön kayıt kurumsal tahsilat hesabına 15 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra kendileri internet ortamında veya il-ilçe müftülükleri aracılığıyla kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bankaya kayıt parasını yatırdığı halde internet ortamından veya il-ilçe müftülükleri aracılığıyla müracaat dilekçesini doldurup kayıt yaptırmayanların ve kayıt numarası almayanların hac müracaatları kabul edilmemiş sayılacaktır. İnternet ortamında kayıt yaptıracakların, kayıtlarını tamamladıktan sonra kendilerine verilecek olan elektronik şifre ile yazıcıdan alacakları kayıt durumlarını gösterir çıktıları mutlaka muhafaza etmeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte hac kayıtları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER