Bilecikte Hayvanları Korumu Kurulu toplantısı yapıldı

Bilecikte Hayvanları Korumu Kurulu toplantısı yapıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Vali Yardımcısı Metin Çınar başkanlığında Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.
     Çınar, Bilecik Valiliğindeki toplantıda, geçici bakımevlerinde görülen eksikliklerle yaz aylarının sıcak geçmesi nedeniyle sokak hayvanlarının susuz kalmamaları amacıyla belediyeler ve hayvanseverler tarafından alınacak önlemlerin görüşüldüğünü bildirdi.
     Hayvanların en uysal dostlar olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Havalar aşırı sıcak geçiyor. Bu nedenle hayvanlar sokaklarda perişan bir halde dolaşıyor. Vatandaşlar da kapılarının önlerine, balkonlarına ve teraslarına mutlaka su kabı koysun. Bu bir insanlık görevidir. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Belediyelerimiz sınırları içerisindeki çeşme ve havuz gibi su kaynakları oluşturulmaları sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamasında önemli olacaktır.
     Çınar, toplantıda yerel yönetimlerin geçici bakımevlerini iyileştirilmesi için kararlar alındığını ve Bilecik ile Bozüyük belediyelerinin geçici bakımevlerinin yönetmelik standartlarına uygun hale getirilmelerinin kararlaştırıldığını kaydetti.
     Ayrıca, Hayvanları Koruma Kurulu kararı ile yerel hayvan koruma görevlisi olarak seçilen Sühendan Senger ve Berrin Demircinin başarılı çalışmaları nedeniyle bir yıl görevle sürelerinin uzatılmasına karar verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Hayvanları Korumu Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER