Bilecikte hıdrellez kutlamaları

Bilecikte hıdrellez kutlamaları


BİLECİK (A.A) - Bilecikte baharın müjdecisi hıdrellez, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bayırköy Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Etkinlikte konuşan KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Türkiyenin cennet gibi olduğunu belirterek, kendilerine düşen görevin ülkeyi dahada güçlendirmek için çaba sarf etmek olduğunu kaydetti.
     Vali Vekili Metin Çınar da hıdrellezin manevi yönü olduğu kadar maddi yönünün de bulunduğunu ifade etti.
     Hıdrellezin baharın müjdecisi olduğunu anlatan Çınar, Bilecikte hıdrellez sevgiyle, coşkuyla kutlanıyor. Dolayısıyla Türkiyedeki 81 vilayet içinde asayişi iyi olan illerden biriyiz dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak da hıdrellezin, Türk dünyasında bilinen ve kutlanan mevsimlik bayramlardan birisi olduğunu ve Türkiyede yaygın bir şekilde kutlandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, çeşitlik etkinliklerle hıdrellez kutlandı.
     Törene, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, MHP Bilecik İl Başkanı Hüseyin Köymen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     (MA-SİN-DA)
<< Önceki Haber Bilecikte hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER