Bilecikte karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

Bilecikte karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı -Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdür Vekili Yılmaz: -Karbonmonoksit, öldürme potansiyeli olan renksiz, kokusuz, tatsız, bu nedenle fark edilmesi zor bir gazdır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışma Sağlığı Şube Müdür Vekili Mehmet Yılmaz, karbonmonoksitin, öldürme potansiyeli olan renksiz, kokusuz ve tatsız olmasından dolayı fark edilmesi zor bir gaz olduğunu bildirdi.
     Yılmaz, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunarak, lodos un estiği günlerde her yıl onlarca kişinin ısınma araçlarından sızan karbonmonoksit gazı ile zehirlendiğini kaydetti.
     Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Isınma araçlarıyla ilgili yanlış bilgi, kullanım hatası ve ihmal sonucunda soba, şofben, kombi ve bacalardan kaynaklanan zehirlenmeler özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Karbonmonoksit, bütün dünyada birçok ölüme neden olmaktadır. Genellikle bu ölümler, doğalgaz ve karbon içeren kömür, odun, gazyağı, proban gazı gibi yakıtların tam yanmaması, soba, şofben ve diğer araç gereçlerinin hatalı kullanılması ve havalandırmanın yeterli olmamasından kaynaklanmaktadır. Karbonbomonoksit zehirlenmesinin belirtileri bazen görülür, bazen kaybolur, bazı zamanlarda ve yerlerde diğer zamanlara nazaran daha şiddetli olabilir. Kullandığınız yanmalı bütün araç gereçleri, havalandırmayı, bacayı yetkili kişilere kontrol ettirmeden kullanmaya başlamayın.Karbonmonoksit, öldürme potansiyeli olan renksiz, kokusuz, tatsız, bu nedenle fark edilmesi zor bir gazdır. Bu özelliklerinden ötürü sessiz katil adını almıştır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER