Bilecikte sahte para operasyonu

Bilecikte sahte para operasyonu -Operasyonda 4 bin 400 lira sahte para ele geçirildi -Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Bozüyük ilçesinde 4 bin 400 lira sahte paranın ele geçiriliği operasyonda bir kişi, tutuklandı.
     İlçede bulunan bir büfeye giren E.V. (27), elindeki sahte 200 lirayı bozdurmak istedi. Paranın sahte olabileceğini düşünen büfe sahibi parayı alıp polise haber verdi.
     Büfenin bulunduğu bölgedeki MOBESE kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüphelinin kullandığı 34 DP 5216 plakalı otomobili tespit etti. Kamera araştırmasında otomobili tespit eden ekipler, şüpheliyi bir akaryakıt istasyonuna girdiği sırada yakaladı.
     Otomobilde arama yapan polis, 22 adet 200 liralık sahte banknot ve saç spreyi ele geçirdi.
     Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    
     -Sahte paraya saç spreyi...-
    
     Bozüyük emniyet ekipleri, yaptıkları operasyonda dolandırıcıların piyasaya sürmek istedikleri sahte paralara, saç şekillendirmekte kullanılan saç spreyi sıktıklarını tespit etti.
     Saç spreyi sıkılan sahte paranın, sahte parayı ayırt etmek için kullanılan kalemin işlevini bozduğu ve parayı matlaştırdığı için de gerçek gibi göründüğü belirtildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların, kendilerine verilen paranın sahte olduğundan şüphelendiklerinde, vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattına bilgi vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte sahte para operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER