Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecikte kiraz entegre mücadelesi çalışmaları


BİLECİK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kiraz entegre mücadelesi çalışmaları yapıldı.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, kiraz yetiştiriciliği yapılan merkez Deresakarı, Örenköy ve Yeniköy 2013 yılı kiraz entegre mücadele (IPM) programı kapsamında çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
     Program kapsamında yapılan haftalık kontrollerde baklazınnı, yaprak biti zararlıları ile monilya hastalığı tespit edildiği belirtilen açıklamada, mücadele yöntemlerinin çiftçilere anlatıldığı bildirildi.
    
     -Söğütte bilgi yarışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Söğüt ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar ve liselerarası genel kültür ve bilgi yarışması düzenlendi.
     Belediye Kültür Salonunda, Ortaokullar kategorisinde öğrencilere 20 soru soruldu. Yarışma sonunda 14 soruya cevap veren 100. Yıl Atatürk Ortaokulu birinci oldu.
     Ertuğrulgazi ve Yaşar Musaoğlu Ortaokullarının eşit puanda olması nedeniyle yedek sorularda doğru cevap veren Yaşar Musaoğlu Ortaokulu ikinci, Ertuğrulgazi Ortaokulu üçüncü oldu.
     Liseler kategorisinde de 20 sorunun sonunda 14 soruya doğru cevap veren Ertuğrulgazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi birinci, Söğüt Anadolu Lisesi ikinci ve Söğüt Lisesi üçüncü oldu.
     Yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uçkun, çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER