Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -İl Encümeni toplantısı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Encümeni toplantısı, Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Musa Ünaldı, İl Encümeni üyeleri Erol Duğan, Hayati Kaba, Nuri Aslan ve Hüseyin Ünal ile ilgili daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, gündeme alınan 6 konu görüşüldü.
     Toplantıda, 2. OSB içerisinde "İnert atık sahası" oluşturulması amacıyla, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve Jeolojik Etüt işlemleri için ödenek aktarılması, Özel İdareye ait Gazipaşa Mahallesi Dedeoğlu Caddesinde bulunan iş yerinin kira süresinin uzatılması, Söğüt ilçesi Hamitabat köyü sınırları içerisinde bulunan kum-çakıl işletme ruhsatının başka bir firmaya devir edilmesi, Valilik makam hizmetlerinde kullanılan aracın açık teklif usulü ile piyasaya satılması ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.
    
     -YURTKURdan, Çanakkale gezisi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Bilecik Müdürlüğü, yurtlarda barınan öğrencilerine Çanakkale gezisi düzenledi.
     YURTKUR Bilecik Müdürü Selahattin Bulmuş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak amacıyla Eskişehir Bölge Müdürlüğünce organize edilen ve Eskişehir, Afyon ile Bilecik yurtlarında barınan 550 civarında öğrenciyle geziyi düzenlendiğini bildirdi.
     Yurt öğrencilerinin Kuran-ı Kerim okuması ve duaların ardından şehitliklerin ziyaret edildiği belirten Bulmuş, gezi sırasında Bilecik yurdunda barınan Somali uyruklu öğrencilerden Abukar Yusuf Gedinin her ziyaret bölgesinde Kuran-ı Kerim okumasında duygulu anlar yaşandığını ifade etti.
     Geziye, YURTKUR Eskişehir Bölge Müdürü Eyüp Erkut, Bölge Müdür Yardımcısı Beytullah Tarhan, Eskişehir, Afyon ve Bilecik Yurt Müdürleriyle birlikte Yurt İdare İşletme Şube Müdürü Hayrettin Kısa da katıldı.
    
     -Bozüyük İlçe Müftülüğünden Devlet Hastanesine ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük İlçe Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Devlet Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi.
     İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, Hz. Muhammedin toplum tarafından çok sevildiğini yaşayarak daha iyi anladıklarını söyledi.
     Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ettiklerini ifade eden Çakır, "Hem onların duasını alıyoruz hem de haftanın Kutlu Doğum Haftası olduğunu hatırlatıyoruz. Hastalarımız ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler" dedi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER