Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şubesi, "Kutlu Doğum" dolayısıyla kermes düzenledi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şubesi Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kermes düzenledi.
     Yağcı, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından kurdele kesimiyle açılan kermeste yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin, toplumu toplum yaparak bir arada tutan en önemli mihenk taşlarından birisi olduğunu vurguladı.
     Bu memleketin imarı, ihyası ve gelecek nesillerinin inşasını gerçekleştiren sivil toplum örgütlerinin, dernek ve vakıfların bir bütün olduğunun altını çizen Yağcı, hep birlikte daha iyiye, daha güzele hizmet etme temennisinde bulundu.
     Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şube Başkanı Abdurrahman Açıkgöz de vakıf olarak yaptıkları faaliyet ve hizmetleri anlattı.
     Açıkgöz, Bilecikte Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şubesi olarak 6 katlı bir eğitim binası açmayı planladıklarını, kermeste toplanan yardımların da bu binanın inşaatında kullanacaklarını bildirdi.
     Konuşmaların ardından, davetlilerle birlikte kermesi gezen Vali Yardımcısı İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, İl Sağlık Müdürü Ali Fidan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Niyazi Gökçe, kermeste sergilenen el yapımı oya, örgü ve el işleri ile yiyeceklerin bulunduğu stantları gezdi.
    
     -Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemirden Yağcıya ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcıyı ziyaret etti.
     Yağcı, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Eldemire, Bilecik ili ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.
     Bilecikin özellikle son yıllarda değer bulduğunu ve önem kazandığını dile getiren Yağcı, "Metropol şehirler arasındaki Bilecik, özellikle hızlı tren gibi ulaşım ağlarının da kavşağında olan bir konumda. Bilecikin gelişmesinde Sayın Bakanımızın da katkıları vardır. Bizim her türlü isteğimize ilişkin olarak, Bu bizim alanla ilgili değildir demiyor ve yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.
     Eldemir de Bilecikin, ileriye dönük potansiyel gelişim alanı olan illerden birisi olduğunu belirterek, kentin büyümesi için gayret sarf edilmesi gerektiğini söyledi.
     Daha sonra Yağcı, Eldemire, üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti.
    
     -Bilecikte DİSK ve KESK üyesi bir grup, Bilecik Valiliğine dilekçe verdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte DİSK ve KESK üyesi bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutlamak için gerekli evrak ve dilekçeleri Vali Yardımcısı Metin Çınara sundu.
     Düzenleme Kurulu Başkanı Recai Büyükbeyhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramında tüm emekçilerle birleşerek, dayanışma içinde, eşitlikçi ve demokratik bir düzen kurmanın mücadelesini vereceklerini aktardı.
     Büyükbeyhan ve üyeler tarafından Valilik önünde yapılan basın açıklamasında, Bilecik Valiliğine verildiği ve 1 Mayısta sorunsuz bir şekilde kutlamaların yapılacağı bildirildi.
    
     -Milli Türk Talebe Birliği Bilecik Şubesi, karanfil dağıttı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte, Milli Türk Talebe Birliği üyesi bir grup genç, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, vatandaşlara karanfil ve Hz. Muhammedin Veda Hutbesini dağıttı.
     Milli Türk Talebe Birliği Bilecik Şubesi Başkan Yardımcısı Recep Pekdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hazreti Muhammedin insanlığa verdiği son mesajların daha iyi anlaşılması ve aktarılması için vatandaşlara "Veda Hutbesi"ni dağıttıklarını ayrıca Hz. Muhammede olan sevgilerini göstermek için karanfil verdiklerini aktardı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER