Bilecikten kısa

Bilecikten kısa -Belediye Başkanı Yağcıdan pazar yerinde inceleme


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kapalı pazar yerinde inceleme yaptı.
     Yağcı, pazarda araçların park etme ve duraklama alanlarında alınacak önlemlere ilişkin İmar ve Şehircilik ve Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle incelemelerde bulundu.
     Pazarın olduğu günlerde yaşanan yoğunluğun en aza indirilebilmesi için yeni önlemler alınacağını belirten Yağcı, şehir içi dolmuşların yolcu indirip bindireceği yerin tespiti, pazarcı esnaf ve vatandaşların araçlarını park edeceği alanlar üzerinde çalışıldığını bildirdi.
    
     -Anne sütü, bebek ve anneyi hastalıklardan koruyor
    
     Bilecik Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Ali Kaya, anne sütünün hem bebeği hem de anneyi hastalıklardan koruduğunu bildirdi.
     Dr. Kaya, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, anne ile bebek arasında gebelikte başlayan duygusal ve biyolojik birlikteliğin emzirme süreciyle farklı bir boyut kazandığını belirtti.
     Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın kurulması ve hormonal etkilerle başlayan süt üretiminin artarak devam etmesi için yeni doğan bebeklerin doğumdan sonra en kısa sürede emzirilmesi gerektiğine dikkati çeken Dr. Kaya, şunları kaydetti:
     Sürekli büyüyen ve gelişen bir organizmaya sahip olan çocukların doğru beslenmesi, hastalıklardan korunmanın yanı sıra erişkin dönem sağlığı için de gerekli. Beden sağlığının yanı sıra çocuğun sosyal hayatla uyumu gerektiren tüm psikolojik alt yapısının temeli de emzirme döneminde atılır. Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Erken doğum yapan annelerin sütlerinin içeriği prematüre bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde değişkenlik gösterir. Anne sütü kuşkusuz sadece bir gıda değil, anne sütünün beslemenin çok ötesinde, birtakım işlevleri ve faydaları vardır. Ayrıca anne sütünün sağladığı faydalar sadece bebek için değil, anne sağlığı açısından da vazgeçilmez önem taşır. Gelişen teknoloji ile birlikte, alerjik hastalıkların giderek arttığı günümüz koşullarında anne sütünün sağladığı en büyük faydalardan biri de bebeği astım, egzama gibi alerjik hastalıklardan korumaktır. Anne sütü ile beslenen bebekler sosyal açıdan daha iyi gelişim gösterir. Emzirilen bebeklerde beyin gelişimi daha iyi olur. Anne sütü alan çocukların zeka seviyesinin, almayanlara kıyasla daha yüksek olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER