Bilecik Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı

Bilecik Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı -Belediye Başkanı Yağcı: Mecliste kent için çok önemli kararlara imza attık


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediyesi, kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında yapıldı.
     Belediye Meclis Toplantı Salonunda, 15 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, Hürriyet ve İstiklal Mahallelerinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlenmesi ve söz konusu alan içinde plan ve imar uygulamalarının durdurulması hususunda karar alınması, belediye, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması amacıyla gerekli görüşmelerde TOKİ ile yapılacak protokollerde imza yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.
     Toplantıda, ayrıca belediye mevcut imar planı sınırları içinde revizyon imar planı yapılması ve mevcut imar planına ek olarak ilave imar planı yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi civarında arkeojeofizik çalışması yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
     Belediye 2013 mali yılı bütçesi ve 2013 yılında uygulanacak vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinin plan ve bütçe komisyonuna sevk edildiği toplantıda, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet karla mücadele aracıyla 3 adet binek aracının alınması, Marmara Belediyeler Birliği Meclisinde belediyeyi temsil etmek üzere AK Parti meclis üyesi Şükrü Selöz, İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi Müşterek Yatırım ve Hizmetler Birliği Meclisinde belediyeyi temsil etmek üzere CHP meclis üyesi Raşit Sünnetçi seçildi.
     Yağcı, toplantı sonrası yaptığı konuşmada, kent için çok önemli kararlara imza attıklarını belirterek, meclis üyelerine teşekkür etti.
     Kent Konseyine, kentsel dönüşüm projesi hakkında yaptığı bilgilendirme desteklerinden dolayı teşekkür eden Yağcı, Kentsel dönüşüm projesi konusunda vatandaşlarımızın kazançlı ve mutlu olması hedefini gözettik. TOKİye vereceğimiz teklif kabul edilirse Bilecikliler çok kazançlı ve mutlu bir sonuç alacaktır. Bileciklilerin yakın zamanda bu mutlu ve kazançlı sonuca ulaşacağı ümidindeyim dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER