Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kosovada

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kosovada


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kosovada düzenlenen 1. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansına katıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, üniversite ile Kosova Priştina Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ortak düzenlediği 1. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları konferansına Kosovanın ev sahipliği yaptığı kaydedildi.
     Matematik alanında uluslararası alanda isim yapmış bilim adamlarının yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü akademisyenlerinin de katıldığı konferansa yaklaşık 300 bilim adamının tebliğlerinin müzakere edildiği belirtilen açıklamada, rektörlerin Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Sağlık Bakanı Ferid Agani, belediye başkanları ve Kosovalı rektörler ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kosovada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER