Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube

Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Turan: -"Bilecikte, 2012 yılında kaza oranı yüzde 47 iken, 2013 yılı ilk üç ayında bu oran, yapılan yol çalışmaları, işaretlemeler ve kontroller sayesinde yüzde 7ye düşürülmüştür


BİLECİK (A.A) - Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kamuran Turan, Bilecikte, 2012 yılında kaza oranının yüzde 47 iken, 2013 yılının ilk üç ayında bu oranın, yapılan yol çalışmaları, işaretlemeler ve kontroller sayesinde yüzde 7ye düşürüldüğünü söyledi.
     Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında, Bilecikte toplam 51 bin 151 tescilli aracın bulunduğunu kaydetti.
     Bilecikte 2 kişiye 1 aracın düştüğünü ifade eden Turan, şöyle konuştu:
     "Bu orana baktığımızda çok yüksek. Ayrıca bu araç potansiyeline çevre illerden ticaret veya başka işler için gelen araçları da kattığımızda bu rakamın daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İlimizde aşırı bir trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısının olduğunu görmekteyiz. Bilecik Belediyesince yapılması planlanan otopark çalışmasının, söz konusu trafik yükünü rahatlatacağını umuyoruz. Ayrıca, belediye ekiplerince yapılan sıcak asfalt, kaldırım, bordür ve refüj çalışmaları, akan trafiğin rahatlamasına önemli katkı sağlamaktadır."
    
     -Denetim sayısında artış-
    
     Turan, Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan faaliyetlere de değinerek, şunları bildirdi:
     "Tüm bu veriler doğrultusunda, 2012 yılında il merkezinde 56 bin 82 araç trafik ekiplerince kontrol edilmişken, 2013 yılı ilk üç ayında, 7 bin 481 araç kontrol edilmiştir. Yapılan denetim sayısında 2013 yılında, 2012 yılına göre yüzde 32lik bir artış gösterilmiştir. Bilecikte, 2012 yılında kaza oranı yüzde 47 iken, 2013 yılı ilk üç ayında bu oran, yapılan yol çalışmaları, işaretlemeler ve kontroller sayesinde yüzde 7ye düşürülmüştür. Bu oran, çok büyük bir başarıdır."
     Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 55inin "aşırı hız"dan kaynaklandığını anlatan Turan, Bilecikte radar uygulamalarının 24 saat esasına göre yapılmaya başlandığını vurguladı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER